.

.

mandag 5. oktober 2020

Grattis Grandis

Grandiosa fyller 40 år i år, og i den anledning har de laget retro emballasje på pizzaen sin. 
Det står på esken at designet er hentet fra 1980 men det er ikke sant. 
Jeg har blogget om Grandiosa siden 2013 og vet at Grandiosa ble laget med kjøttdeig da den ble lansert 11 Februar 1980. 
Klikk deg gjerne inn på linken for å se hvordan den virkelige emballasjen så ut. 
Det var først i 1981 at Grandiosaen fikk skinke på seg. 
Dette fordi salget økte så mye at å bruke kjøtt som måtte stekes ble en flaskehals i produksjonen. 
I ettertid har det kommet uendelig mange nye smaker. 
Men det skulle bli Februar 2001 før den aller første varianten så dagens lys, med smak av "Mild taco". 
Så kom det første pizzavalget i 2004 og "Pepperoni" og "Kjøttdeig og løk" ble lansert.
Med over 200 000 stemmer gikk det der etter slag i slag med nyheter hvert eneste år.
 
2005: Taco. (Pizzavalg)
2005: Pølse og tomat. (Pizzavalg)
2006: Lørdagspizza
2007: Full pakke.
2008: Speltpizza.
2008: Pizzasnurrer - skinke.
2008: Pizzasnurrer - Pepperoni.
2009: Uten paprika.
2009: Ekstra tynn - Marinert kylling med tomat og rødløk.
2009: Ekstra tynn - Skinke og chamignon.
2010: Ekstra tynn - Mozzarella og tomat.
2010: Biff og løk. (Nøkkelhull merket)
2010: Hawaii.
2011: Hjemmelaget - Kjøttdeig.
2012: Nacho. (Alle variantene fikk ny bunn)
2013: Kebabpizza.
2014: Glutenfri.
2014: Original deluxe. (Med ostebunn)
2014: Helmax - Skinke og salami
2014: Helmax - Marinert pepperbiff.
2014: Pizzarull - Ost og skinke.
2014: Pizzarull - Pepperoni.
2015: 4 x Ost.
2015: Hjemmelaget - Pepperoni.
2015: Hjemmelaget - Skinke.
2015: Pizzarull - Taco.
2016: Takeaway - Skinke og pepperoni.
2016: Fullgod.
2016: Pizzaslice - Kjøttdeig og løk.
2017: Kjøttboller.
2017: Pepperoni spesial.
2017: Nybakt - Pepperoni.
2017: Nybakt - Skinke.
2017: Quesedilla.
2018: Nybakt - Kjøtdeig.
2018: Nybakt - Salami.
2018: Takeaway - Meat supreme.
2018: Biff.
2019: Nybakt - Dobbel pepperoni.
2019: Nybakt - Tre oster.
2019: Taco fiesta.
2019: Mandagspizza.
2019: Pizzasnurrer - 56% grønnsaker.
2020: Plenty.
2020: Tynn bunn - Mozarella.
2020: Tynn bunn - Prima pepperoni.

Det er også lett å tenke seg at "Grandiosa" er konkurenten til "Big one", men de lages faktisk av samme produsent.
I Sverige blir for eksempel alle "Big one" pizzaene lansert under "Grandiosa" navnet.
Og neste år fyller "Big one" 30 år, og jeg nærmest forventer at pizzadisken skal tapetseres slik:

 
Til slutt vil jeg mimre litt med flere runde velsmakende minner. 
 

2 kommentarer:

  1. Hei Fineminner,

    Innlegget ditt dukket nylig opp på radaren vår og vi ønsker bare å si: Hatten av og masse kudos for et godt innlegg med utrolig mye bra dokumentert historikk og fine bilder!
    Utrolig gøy å lese, og vi sender deg gjerne en liten oppmerksomhet fra Grandiosa- teamet i posten. Dersom det skulle være ønskelig så ta gjerne kontakt med meg på e-post 😊

    Med vennlig hilsen,

    Team Grandiosa
    /Cecilie

    SvarSlett
    Svar
    1. Takker for positiv tilbakemelding.
      Skal se om jeg får funnet frem e-post adressen din en plass. :-)

      Slett